Небезпека харчових отруєнь та кишкових інфекцій. Як запобігти?

Тепла пора — час відпусток і великої різноманітності сезонних продуктів. Водночас спекотні дні, які розпочинаються в червні та можуть тривати до середини вересня, часто призводять до ризиків отримання харчових отруєнь і кишково-шлункових інфекцій. Попри постійні попере-дження від фахівців медичної сфери й засобів масової інформації, офіційна статистика свідчить, що випадків отруєнь із року в рік не меншає. За словами спеціалістів, у спекотну погоду найбільш розповсюдженими інфекційними захворюваннями є ботулізм і сальмонельоз. За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, з початку поточного року лише в столиці нашої країни було зареєстровано 7 спалахів сальмонельозу.

Стаття відкрита для передплатників