Хвороба Х та інфекційні загрози для підприємства. Як підготуватися до можливих ризиків
На будь-якому підприємстві важливо побудувати систему профілактики інфекційних захворювань через вертикаль охорони праці, і для цього не обов’язково бути медичним працівником, мати відповідну вищу освіту тощо. Достатньо протягом деякого часу дослідити цю тему й надалі системно застосовувати набуті знання на власному підприємстві. Великий боксер Майк Тайсон свого часу сказав чудову фразу: «Кожен з нас планує до тих пір, доки він не отримає по пиці». І це дуже підходить під наш час, тому що в межах нашої держави ми не зробили правильних висновків щодо пандемії COVID-19. У нас немає стратегічного планування та мислення щодо цього, і згадана фраза показує, що навіть щось плануючи, в разі настання реальної загрози ми не розуміємо, що робити, тому постійно коїмо дурниці.