Як убезпечити підприємства виноробної промисловості від пожеж

Згідно з офіційними даними, в Україні переробкою винограду, виготовленням тихих та ігристих вин, шампанського і коньяків займаються близько 200 підприємств. Норми Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» від 19 грудня 1995 р. № 481/95-ВР дозволяють займатися такою діяльністю суб’єктам господарювання незалежно від форм власності за умови одержання ліцензії. Останнім часом до такої діяльності почали активно долучатися окремі селянські і фермерські господарства відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв» від 20 березня 2018 р. № 2360-VIII. Минулого року виробництвом вин займалися 600 селянських господарств.

Стаття відкрита для передплатників